NATO je u ratu sa Rusijom

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 18:25

"NATO je u ratu sa Rusijom"

NATO je duboko umešan u ukrajinski sukob u Ukrajini, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Da li zaista mislite da NATO nije u ratu sa Rusijom? U stvari, NATO daje svo oružje, borce, plaćenike, instruktore, savetnike i obaveštajne podatke kijevskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << režimu. NATO je definitivno uključen u vojne aktivnosti tamo, nema sumnje. NATO je taj koji je doveo kijevski režim dovde“, istakla je Zaharova, prenosi TASS.

Kako podseća ruska agencija, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara 2022. najavio specijalnu vojnu operaciju na osnovu zahteva čelnika republika Donbasa usred eskalacije tenzija u regionu, pri čemu su vlasti u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) prijavile neke od najjačih granatiranja do tada.

Kao odgovor, Zapad je uveo sankcije Rusiji. Pored toga, zapadne zemlje počele su da Ukrajni isporučuju velike količine oružj i vojne opreme, čija se ukupna vrednost trenutno procenjuje u milijardama dolara.

Kijev je više puta zahtevao da se ukrajinskim snagama obezbedi dodatno naoružanje i naprednija oprema, rakete dugog dometa i avioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.