NATO je spreman za rat sa Rusijom

Izvor: 011vodič.com, 06.Maj.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO je spreman za rat sa Rusijom

Dokaza je sve više, mada kome trebaju dokazi kada Vašingtonom upravljaju neokonzervativci koji mrze mir i koji žele da se beskonačni ratovi vode protiv svih nacija koje se suprotstavljaju volji Amerike. Rusija i Kina su glavne mete, s obzirom da su to jedine nacije koje mogu da se  suprotstave Americi vojno, ekonomski i politički.
Vašington pritiska Japan i druge azijske nacije da se okrenu protiv Kine, povećavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na taj način prisustvo američke vojske u regionu.
Rastući broj američkih vojnika blizu ruske granice predstavlja sukob na pomolu.
Provokativne vojne vežbe NATO-a u susedstvu Rusije samo još više jačaju tenzije.
Krajem aprila, generalni sekretar NATO-a, Jens Štoltenberg, rekao je da suprotstavljanje Rusiji zahteva „jak kolektivni savez“, što bi moglo da znači da se NATO priprema na vojni sukob.
On nije govorio istinu o tome šta se dešavalo u Ukrajini i rekao da NATO mora da bude jak, naročito u istočnoj Evropi.
„Naše snage moraju biti spremne na sve“, rekao je Štoltenberg.
Štoltenberg je ponovio neistine komandanta Filipa Bridlava koje uključuju:
nepostojeću „rusku agresiju“ „suštinsko nagomilavanje ruske vojske na granici sa Ukrajinom, ali i u istočnoj Ukrajini“ naoružavanja boraca u Donbasu teškim oružjem kršenje uslova sporazuma u Minsku Ono što je zapravo istina jeste da Rusija ne ugrožava nikoga. Ne postoji nijedan dokaz da ona okuplja vojsku na granici sa Ukrajinom, niti da njene snage deluju unutar teritorije Ukrajine, niti da snabdevaju borce iz Donbasa oružjem.
Naprotiv, na stotine američkih vojnika deluje u Ukrajini, spremajući naciste iz Nacionalne garde za rat.
Vašington je snabdevao Kijev teškim oružjem još pre nego što je konflikt započeo prošlog proleća. Istovari avionom se odvijaju redovno.
Amerika predstavlja pretnju po Rusiju i mir u svetu. Njene brojne provokacije prosto izazivaju direktan sukob.
Vojne vežbe koje su počele u ponedeljak uključuju na hiljade američkih, britanskih, nemačkih, belgijskih, holandskih, letonskih, litvanskih, estonskih i poljskih vojnika koji se spremaju za moguć sukob sa Rusijom.
Predsednik Poljske, Bronislav Komorovski, potpisao je rezoluciju kojom se uspostavlja poljsko-litvansko-ukrajinska vojna brigada s istim ciljem.
Ta brigada će do 2017. godine posedovati 4.500 vojnika spremnih za borbu.
Komorovski navodi da udruživanje snaga predstavlja „deo šireg plana da se podrži Ukrajina“ kako bi bila spremna na sukob sa Rusijom.
Vašington i Brisel žele da NATO članice troše što više na „odbranu“. Oni žele da se potrebe domovine žrtvuju radi cilja većeg militarizma u vreme kada Amerika i njeni saveznici predstavljaju jedinu pretnju na svetu.
Rusija ne predstavlja nikakvu pretnju. Ne postoji takozvana „ruska agresija“. Moskva je vodeći mirotvorac na kontinentu.
Američke, nemačke, norveške i švedske podmornice su se u ponedeljak pridružile brodovima iz Amerike, Velike Britanije, Kanade, Nemačke, Francuske, Holandije, Norveške, Poljske, Španije i Turske radi vojnih vežbi pod nazivom Dynamic Mongoose, iako ne postoji opasnost niti pretnja po te nacije od regionalnih podmornica.
Vrlo je verovatno da će se i Finska umešati sa svojim ratobornim stavom prema Rusiji.
Ministar odbrane, Karl Haglund, poslao je pismo finskim rezervistima, objašnjavajući da postoji mogućnost „krizne situacije“ i sukoba sa Rusijom.
Svi dokazi upućuju na to da NATO cilja na direktan sukob sa Rusijom.
Stiv Lendman (Steve Lendman Blog)


#webtribune
The post NATO je spreman za rat sa Rusijom appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: NATO,   Vašington

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.