NATO ipak neće?

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 09:43

NATO ipak neće?

Berlin -- NATO nije u obavezi da pruži odbrambenu pomoć Ukrajini, jer ta zemlja nije članica alijanse kaže stalni predstavnik Nemačke pri NATO Ridiger Kenig.

On je u intervjuu za "Der Špigl" rekao da ne postoje kolektivne obaveze koje bi značile "da ćemo svi zajedno pomoći Ukrajini da se odbrani". "Ni u kom slučaju ne želimo da NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktno učestvuje u ovom ratu", rekao je Kenig, na komentar o tome da je predsednik Vladimir Zelenski više puta tražio pomoć.

Prema rečima diplomate, u suprotnom bi "mogao da počne veliki rat u koji će odjednom biti uključeno 30 država".

Istovremeno je napomenuo da se u alijansi svakodnevno razgovara o sukobu u Ukrijini. Pored toga, pojedine zemlje članice organizacije pružaju finansijsku pomoć Kijevu i snabdevaju oružjem, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.