NATO general: Srbija će igrati ključnu ulogu u budućnosti Evrope i sveta

Izvor: BKTV News, 27.Avg.2012, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO general: Srbija će igrati ključnu ulogu u budućnosti Evrope i sveta

Šef Kancalarije za vezu Severnoatlantske alijanse NATO u Beogradu italijanski general Ornelo Baron ocenio je danas da će Srbija iz više razloga, a prvenstveno ekonomskih, igrati ključnu ulogu ne samo u budućnosti regiona, nego i Evrope i ostatka sveta.
- Beograd je na izuzetno značajnom geostrateškom položaju, jer kontroliše sve najvažnije puteve na Balkanu – rekao je Baron na promociji prvog broja tromesečnika Novi vek, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji izdaje Centar za evroatlanske studije.
Baron je izjavio da se preko Srbije Koridorom 10 povezuju Istanbul i Brisel, kao i dve najvažnije pomorske linije na Mediteranu – jadranske i crnomorske, a centar je i tri glavna rečna plovna toka na Balkanu.
- Nažalost, i tok kriminala iz Turske i Avganistana i sa Kavkaza prolazi preko Sofije i Beograda, kao dva glavna čvorišta za vezu – rekao je Baron.
On je izjavio da NATO nije samo vojna organizacija i da kancalarija na čijem je čelu želi da osnaži vezu Srbije i alijanse i u drugim oblastima.
- Vojni aspekt je samo deo onog što NATO može da pruži svojim članicama i onima koji učestvuju u programu Partnerstvo za mir – rekao je Baron.
Izvor: Blic
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.