NATO će Srbiju ubuduće bombardovati korektnije i humanije

Izvor: Njuz.net, 08.Jun.2011, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO će Srbiju ubuduće bombardovati korektnije i humanije

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeNATO obećava da, ako se baš zadedesi još neko bombardovanje Srbije, neće koristiti kasetne bombe

BRISEL, BEOGRAD, 8. jun 2011, (Be92/Njuz) – U znak zahvalnosti što će se najveći NATO skup u istoriji održati u Beogradu od 13. do 15 juna, lideri zapadne vojne alijanse obećali su da će, ukoliko u budućnosti ponovo nekada budu bombardovali Srbiju, to činiti samo savremenim dozvoljenim oružjem, bez upotrebe kasetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << bombi ili bilo čega drugog što će se tada nalaziti na spisku nedozvoljenog naoružanja, saznaje Njuz iz Ministarstva odbrane Rebulike Srbije.
Kako je najavio general Šarl Bušar, glavnokomandujući u operaciji u Libiji, koji će takođe prisustvovati sastanku u Beogradu, ovaj vojni savez „ako još neki put bude u sukobu sa Srbijom“, poštedeće ovu zemlju i od gađanja nacionalne televizijske kuće, ukoliko bude pozitivno izveštavala o mirovnoj i humanitarnoj intervenciji. U suprotnom će biti proglašena za propagandno oružje i samim tim za vojni cilj.
- Možemo da vam garantujemo da više neće biti onako masovnog gađanja civilnih ciljeva kao što je bilo u slučaju NATO intervencije 1999. godine, uključujući izbegličke kolone, vozove pune putnika, tepih-bombardovanja na vašarima i sličnim manifestacijama – naglasio je Bušar - Zbog izrazite gostoprimljivosti Srbije i vešte medijske blokade koju je sprovela u vezi sa predstojećim skupom, lično ću se založiti da, ukoliko se baš dogodi da ponovo dođe do novog bombardovanja, materijalna šteta ne pređe više od 30 milijardi dolara, a civilne žrtve 500, u najgorem slučaju 600 ljudi.
Izražavajući zadovoljstvo zbog progresa koji je Srbija postigla u evroatlanskim integracijama, ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac nije mogao da sakrije zadovoljstvo i izjavio je da svako ko ne želi da mu kuća bude srušena ako nas zadesi novo bombardovanje, samo treba da stavi logo NATO pakta na svoj krov.
- Budući da NATO ima vrlo razvijenu tehnologiju, svi tako obeleđeni objekti biće pošteđeni, osim onih koji možda greškom budu pogođeni – kaže Šutanovac i dodaje da se ovo pravilo neće odnositi na vojne objekte, za koje je, u slučaju da se eventualno desi neko novo bombardovanje, planirano da prvog dana budu sravljeni sa zemljom.
Milan Zonić
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.