NATO borbenom vozilu ne trebaju mine; Raspada se samo VIDEO

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 12:36

NATO borbenom vozilu ne trebaju mine; Raspada se samo VIDEO

Od početka ukrajinske kontraofanzive ruske snage objavljuju snimke uništavanja NATO borbenih vozila, ali jedno se posebno ističe, piše Raša tudej Balkan.

To vozilo se istaklo, kako se naovdi, po svojoj “nesposobnosti” na ratištu.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video snimak onesposobljenog oklopnog transportera "senator", kanadske kompanije "Rošel", koji stoji na jednom od makadamskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puteva Ukrajine.

Prvo što se primećuje je da su točkovi ispali iz ležišta i ostali u potpuno iskrivljenom položaju, a pored njih može se videti curenje nepoznate tečnosti, najverovatnije ulja.

Na prvi pogled moglo bi se zaključiti da je robusni "senator", koji izgledom podseća na transportere poput domaćeg "miloša" ili južnoafričkog "milkora", prilikom vožnje naleteo na protivtenkovsku minu.

Sa druge strane, kako se navodi, ako se bolje pogleda snimak, lako se može utvrditi da na vozilu nema drugih vidljivih oštećenja poput ogrebotina i rupa koje bi nastale kao posledica eksplozije.

Štaviše, upitno je da li bi lako oklopljeno vozilo poput "senatora" uopšte i uspelo da preživi susret sa sredstvom te vrste, imajući u vidu prethodna iskustva sa ukrajinskog ratišta. Takođe, nedostatak bilo kakve štete na gornjem delu vozila odbacuje i mogućnost da je transporter pogođen artiljerijskom granatom, protivoklopnom vođenom raketom ili pešadijskim naoružanjem.

Zbog toga se postavlja pitanje ko je pravi krivac za oštećenje i potpuno onesposobljavanje "rošelovog" "senatora", a odgovor je naizgled jednostavan – teren.

Uprkos robusnom dizajnu, ovo "terensko" vozilo kanadske proizvodnje očigledno nije doraslo surovom zaporoškom terenu, pa je ili zbog jakog udara prednjeg dela u blatnjav put ili zbog nedeljama dugog intenzivnog habanja, sklop točkova jednostavno popustio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.