NATO avioni krenuli ka ruskoj granici, Su-27 identifikovao ciljeve

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 23:25

NATO avioni krenuli ka ruskoj granici, Su-27 identifikovao ciljeve

Ruski lovac Su-27 pratio je dva patrolna aviona NATO-a iznad Baltičkog mora, koji su se kretali ka ruskoj granici, saopštilo je u Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju je navedeno da su 15. maja ruski radari iznad Baltičkog mora otkrili dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj državnoj granici.

"U cilju identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava PVO Baltičke flote. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne ciljeve kao patrolni avion nemačke mornarice '3C Orion' i patrolni protivpodmornički avion 'Atlantik-2'francuske ratne mornarice", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je dodalo da se "posle udaljavanja stranih vojnih letelica od državne granice Rusije, ruski lovac bezbedno vratio na matični aerodrom".

Ministarstvo odbrane je podsetilo da je let ruskog lovca izveden u strogom skladu s međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva i opasnog približavanja letelici strane države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.