NATO admiral: Biće to velika razlika

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 19:21

NATO admiral: Biće to velika razlika

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO Rob Bauer izjavio da će se u ratu Ukrajini pojaviti velika razlika između ruske i ukrajinske vojske.

Prema njegovim rečima, rat u Ukrajini sve više će postati bitka između velikog broja loše obučenih ruskih trupa sa zastarelom opremom i manjih ukrajinskih snaga koje imaju bolje zapadno naoružanje.

Bauer je naveo da Rusija sada raspoređuje značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj starih tenkova T-54, prenosi Rojters.

"Međutim, problem je što još uvek imaju mnogo tenkova T-54. Ono što ćemo sada videti jeste da će se Rusi fokusirati, odnosno da će morati da se fokusiraju na kvantitet, veći broj vojnih obveznika. Istovremeno će mobilisati loše obučene vojnike sa zastarelom opremom", rekao je Bauer.

U međuvremenu, tvrdi on, Ukrajinci će se fokusirati na kvalitet, sa zapadnim sistemom naoružanja i zapadnom obukom vojnika. "To će biti velika razlika u narednim mesecima", poručio je Bauer.

On je istakao da "nema sumnje da će NATO podržavati Ukrajinu koliko god bude bilo potrebno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.