NATO ŽELI SVETSKI RAT?! Stiže ozbiljno upozorenje: OVO može da dovede do ESKALACIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 18:00

NATO ŽELI SVETSKI RAT?! Stiže ozbiljno upozorenje: "OVO može da dovede do ESKALACIJE!"

Izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o Rusiji i Kini pokazuju želju Alijanse da pokrene svetski rat, piše „Global tajms“.

Poznati kineski medij "Global Times" objavio je članak u kome upozorava na sve agresivniju taktiku NATO, koja počinje da se širi i na Aziju. Oni su naročito istakli pokušaj alijanse da Rat u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poveže sa dešavanjima u bezbednosnom okruženju Kine.

- To je javna priprema javnog mnjenja za eskalaciju sukoba u Ukrajini u svetski rat - navodi se u članku.

Oni su se osvrnuli i na istorijski razvoj NATO-a koji bi po njihovim navodima izgubio razlog za postojanje ako bi se ugasila žarišta nekih svetskih sukoba. Navode da je od 1990-ih godina alijansa proširila svoju odbrambenu funkciju na "očuvanje interesa saveza", što je dovelo do NATO intervencija širom sveta.

Poseban akcenat stavili su na širenje alijanse u Aziji.

Kada NATO počne da se širi u Aziji, to ne samo da može da pogorša globalne geopolitičke tenzije, već može da dovede i do eskalacije trke u naoružanju i regionalnih sukoba. Opasnost od rata neizbežno će se povećavati kako Alijansa bude napredovala i širila se - ističe se.

Podsećamo da je ranije Stoltenberg u Sjedinjenim Američkim Državama nazvao Kinu najozbiljnijom pretnjom u dugoročnoj perspektivi.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.