NATO: Vrlo dobra saradnja sa Srbijom, nabavka opreme stvar države

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Vrlo dobra saradnja sa Srbijom, nabavka opreme stvar države

Povodom nabavke i isporuke ruskog odbrambenog raketnog sistema "pancir" Srbiji, u sedištu NATO u Briselu naglašavaju da je nabavka odbrambene opreme nacionalna odluka, a da Alijasna ima vrlo dobru saradnju sa Beogradom u oblasti odbrane i bezbednosti.
NATO i Srbija su bliski partneri, a mi smo posvećeni jačanju našeg partnerstva sa Srbijom, poštujući u potpunosti njenu politiku vojne neutralnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kažu u NATO-u za Tanjug.

Na pitaje koji je stav Alijanse povodom isporuke ruskog naoružanja Srbiji, ali i upozorenja SAD o mogućim sakcijama zbog "transakcija" sa Moskvom, u NATO ocenjuju da je pravo države da odlučuje o svojoj odbrani.
Nabavke u toj oblasti su nacionalna odluka. Istovremeno, važno je uzeti u obzir pune troškove nabavki opreme za odbranu tokom njihovog životnog veka, koji mogu biti značajni, kaže NATO zvaničnik.
Naglašava da NATO i Srbija imaju vrlo dobru saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti, što uključuje i interoperabilnost i jačanje kapaciteta Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.