NATO U VELIKOM PROBLEMU! Žele da obuzdaju Rusiju, a preti im RASPAD SISTEMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 11:20

NATO U VELIKOM PROBLEMU! Žele da "obuzdaju Rusiju", a preti im RASPAD SISTEMA!

Evropa ima veliki problem sa vojskom, više se ne radi toliko o regrutovanju novih vojnika koliko o ubeđivanju postojećih trupa da ne napuštaju službu.
Ove nedelje, francuski ministar oružanih snaga Sebastijen Lekornu predstavio je plan „zadržavanja talenata“ kako bi podstakao vojno osoblje da ostane u uniformi, prenosi Politiko.
Došlo je nekoliko dana nakon što je godišnji izveštaj dostavljen nemačkom parlamentu pokazao da je oko 1.537 vojnika napustilo Bundesver 2023. godine, čime je taj broj smanjen na 181.514.
- Ovi razgovori se sada odvijaju u svim prestonicama, u svim demokratijama koje imaju profesionalne vojske bez regrutacije. Na sastancima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.