NATO U STRAHU OD NUKLEARNOG INCIDENTA: Čelnici Alijanse kontaktirali Sergeja Šojgua

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 15:41

NATO U STRAHU OD NUKLEARNOG INCIDENTA: Čelnici Alijanse kontaktirali Sergeja Šojgua

NATO je želeo da odmah jasno stavi do znanja da njegove snage nemaju nikakvu ulogu u akcijama koje se pobunjenici usuđuju da preduzmu.

Usled straha NATO od eventualnog nuklearnog incidenta, došlo je do neformalnih kontakata između Alijanse i ruskog Ministarstva odbrane u vezi pokušaja pobune Vagnera, objavila je danas rimska Republika.

Prema pisanju italijanskog lista, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pažnja NATO je bila usmerena na više od 1.400 nuklearnih bojevih glava koje je moguće momentalno upotrebiti.

Dodaje se da je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, pouzdan sagovornik, kao i da je NATO želeo da odmah jasno stavi do znanja da njegove snage nemaju nikakvu ulogu u akcijama koje se pobunjenici usuđuju da preduzmu.

List navodi da su i glavne teme razgovora između američkog predsednika, Džozefa Bajdena, i zvaničnika evropskih država bile upravo "izbegavanje rizika od eskalacije" i "sprečavanje nuklearnog incidenta".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.