NATO U PRIPRAVNOSTI! Mađarski vojni avioni Gripen primili prvi put SIGNAL za UZBUNU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2022, 19:28

NATO U PRIPRAVNOSTI! Mađarski vojni avioni "Gripen" primili prvi put SIGNAL za UZBUNU!

To je potvrdio i mađarski ministar odbrane

Mađarski avioni "gripen", koji čuvanju baltički vazdušni prostor, primili su danas prvi signal za uzbunu u 2022. godini, saopštio je mađarski ministar odbrane Kristof Šalaj-Bobrovički.

On je na svom Fejsbuku naveo da su mađarski lovci, koji sa nekoliko NATO zemalja čuvaju vazdušni prostor iznad Baltika, dobili znak za uzbunu zbog neidentifikovanog aviona, preneo je MTI.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- U skladu sa međunarodnim protokolom, ''gripeni'' su identifikovali ruski ''iljušin-76'' koji se kretao iznad Baltičkog mora, a onda su se vratili u bazu u Siaulajiju na severu Litvanije - kazao je mađarski ministar.

Mađarska vojska čuva vazdušni prostor iznad Baltika sa oko 80 vojnika i četiri "gripena" u prethodna četiri meseca, zajedno sa Nemačkom, Češkom i Italijom, a sve pod komandom NATO, preneo je Šalaj-Bobrovicki.

BONUS VIDEO: Lansiranje ruskih raketa na ukrajinske vojne ciljeve u luci Odesa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.