NATO SE UPLAŠIO RUSIJE, STOLTENBERG KUKA: Oni nam nuklearno prete, moraćemo da reagujemo novom STRATEGIJOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2019, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO SE UPLAŠIO RUSIJE, STOLTENBERG KUKA: Oni nam nuklearno prete, moraćemo da reagujemo novom STRATEGIJOM!

NATO će doneti novu vojnu strategiju zbog "nuklearnih pretnji" koje dolaze od Rusije, rekao je u intervjuu za nemački list "Velt am zontag" generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

- Ove nedelje naši vojni eksperti su doneli odluku o (implementaciji) nove vojne strategije za Alijansu - rekao je on, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, razlog za takav korak je "nuklearna pretnja" koja navodno dolazi od Rusije. Osim toga, Alijansa se suočila sa novim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretnjama na istoku i jugu, izjavio je Stoltenberg.

- Treba i dalje da budemo u potpunosti spremni za odbranu i obezbeđenje stabilnosti. To delimično zahteva nove vojne koncepcije - naveo je on.

Rusija je više puta naglašavala da razmatra upotrebu nuklearnog oružja samo kao sredstvo zaštite, navodi ruska medijska kuća.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.