NATO SE PRIPREMA ZA RAT SA RUSIJOM?! Grade komandni centar u OVOJ zemlji, raspoređivanje vojske u toku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO SE PRIPREMA ZA RAT SA RUSIJOM?! Grade komandni centar u OVOJ zemlji, raspoređivanje vojske u toku!

Novi NATO komandni centar za podršku i logistiku u Nemačkoj trebalo bi da bude doveden u punu borbenu gotovost najkasnije do 2021. godine.

Bundesver i nemački saveznici u NATO-u energično optimizuju planove za operativno raspoređivanje vojske protiv Rusije, a za rat posebno pripremaju novi komandni centar Alijanse u nemačkom gradu Ulmu, koji će biti zadužen za podršku i logistiku (Joint Support and Enabling >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Command, JSEC), piše nemački list "Jung velt".

Cilj Severnoatlantske alijanse je da bude u mogućnosti da se "munjevitom brzinom premesti na borbene položaje protiv Rusije". Dok će komandni centar vojske SAD u Norfolku u Virdžiniji obezbediti prebacivanje vojske i tehnike preko Atlantika, komandna struktura Alijanse u nemačkom Ulmu biće zadužena za premeštanje NATO trupa u Evropu, pojašnjava novinar nemačkog lista.

Novi NATO komandni centar za podršku i logistiku u Nemačkoj trebalo bi da bude doveden u punu borbenu gotovost najkasnije do 2021. godine, ističe se u članku.

Istovremeno, u toku su pripreme za još jedno prebacivanje američke vojske preko teritorije Nemačke u Poljsku, a to bi trebalo da počne sredinom oktobra.

Tokom predstojeće operacije će oko 3.500 hiljade vojnika i više od 2.000 vojne tehnike, među kojima i 85 tenkova "Abrams" i 120 borbenih mašina "Bredli", biti prebačeni iz Teksasa u Poljsku, dodaje nemački novinar.

Oni će zameniti približno jednak broj vojnih jedinica koje će se vratiti u SAD nakon devet meseci koje su proveli u Istočnoj i Južnoj Evropi, navodi autor.

Nemački list takođe navodi da već nekoliko godina američka vojska u tom regionu održava vojne vežbe zajedno sa oružanim snagama evropskih zemalja, kako bi se što bolje pripremili za mogući rat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.