NATO ŠALJE SVOJE LOVCE NA GRANICU SA RUSIJOM! Stanje se dramatično zahuktava

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2023, 19:28

NATO ŠALJE SVOJE LOVCE NA GRANICU SA RUSIJOM! Stanje se dramatično zahuktava

NATO šalje patrolne avione, dronove i četiri lovca u područje Baltičkog mora.

NATO je saopštio danas da pojačava patrole u Baltičkom moru nakon nedavnih incidenata u vezi sa podvodnom infrastrukturom u tom regionu.

- Povećane mere uključuju dodatne izviđačke letove, uključujuči pomorske patrolne avione i dronove. Pored toga, šalju se i četiri NATO lovca u to područje - navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju Alijanse.

Vršilac dužnosti portparola NATO-a Dilan Vajt rekao je da Alijansa nastavlja da pažljivo prati situaciju i ostaje u bliskom kontaktu sa partnerima u Estoniji, Finskoj i Švedskoj.

- NATO će nastaviti da prilagođava svoj pomorski položaj u Baltičkom moru i preduzeće sve neophodne korake da saveznici budu bezbedni - poručio je Vajt.

Gasovod i telekomunikacioni kabl koji povezuju Finsku i Estoniju pokidani su 8. oktobra, što je, kako finski istražitelji veruju, bila namerna sabotaža.

Prema pisanju lokalnih medija, finski državni vrh veruje da je Rusija odgovorna za sabotažu.

U isto vreme je oštećen i podvodni komunikacioni kabl koji povezuje Estoniju i Švedsku, a švedski ministar odbrane Karl Oskar Bolin rekao je nije došlo do potpunog prekida, već da je napravljena delimična šteta na kablu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.