NATO: Rusi provociraju

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Rusi provociraju

Vrhovni komandant NATO-a u Evropi Filip Bridlav kaže da su ruski borbeni avioni i lovci primenjivali kompleksnije letačke formacije prilikom ulaska u evropski vazdušni prostor. Ističe da su avioni leteli "na provokativnijim rutama nego obično".

Američki general Filip Bridlav je, na konferenciji za štampu u Pentagonu, rekao da je ranije većina tih ulazaka u vazdušni prostor EU obuhvatala veoma male >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupe aviona, ponekad samo jedan ili najviše dva aviona, prenosi Tanjug.

"Ono što smo mogli videti tokom proteklih nedelju dana su bile veće, složenije formacije aviona, koji su zadirali malo dublje u vazdušni prostor Evrope, a rekao bih i da su leteli na nešto provokativnijim rutama", rekao je Bridlav, prenosi Rojters.

NATO je ove sedmice saopštio da je rusko vojno vazduhoplovstvo angažovano u obimnim letačkim operacijama u evropskom vazdušnom prostoru i da su avioni Alijanse poslati da ih presreću i identifikuju, u napetim vremenima u odnosima između Istoka i Zapada zbog krize u Ukrajini.

Prema podacima NATO-a, u 2014. je bilo više od stotinu presretanja ruske avijacije, što je približno tri puta više nego prethodne godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO: Ruski borbeni avioni provociraju!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Nov.2014

- Ono što smo mogli videti tokom proteklih nedelju dana su bile veće, složenije formacije aviona, koji su zadirali malo dublje u vazdušni prostor Evrope, a rekao bih i da su leteli na nešto provokativnijim rutama - rekao je američki general Bridlav na konferenciji za štampu u Pentagonu..Vrhovni...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.