NATO: RUS u UKR, ali nije invazija

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: RUS u UKR, ali nije invazija

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen rekao je da je "Rusija ušla u Ukrajinu" tokom noći, ali taj događaj ipak nije okarakterisao kao invaziju.

"Prošle noći, Rusija je ušla u Ukrajinu, prešavši ukrajinsku granicu. To samo potvrđuje činjenicu da postoji stalni priliv oružja i boraca iz Rusije u istočnu Ukrajinu i predstavlja jasan znak kontinuirane umešanosti Rusije u destabilizaciju istočne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine", ocenio je Rasmusen.

Danas su britanski novinari objavili da su videli ruska vojna vozila kako ulaze u Ukrajinu.

O situaciji u Ukrajini govorili su i šefovi diplomatija članica Evropske unije na sastanku u Briselu i saglasili su se da Rusija ne bi trebalo da upućuje svoje trupe na teritoriju Ukrajine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO: Rusija ušla u Ukrajinu

Izvor: Telegraf.rs, 15.Avg.2014

Ranije danas, britanski novinari saopštili su da su videli ruska vojna vozila kako ulaze u Ukrajinu, preneo je Rojters ..Generalni sekretar NATO-a, Anders fog Rasmusen, rekao je danas da je “Rusija ušla u Ukrajinu” tokom toći, ali taj događaj ipak nije okarakterisao kao invaziju...- Prošle noći,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.