NATO PROCENA: Srpske jedinice bile dobro organizovane i pripremljene

Izvor: Večernje novosti, 27.Okt.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO PROCENA: Srpske jedinice bile dobro organizovane i pripremljene

Srpske jedinice su bile dobro organizovane i pripremljene, a pokazale su visoku motivaciju i profesionalizam, izjavio je danas potpukovnik Benoa Estuar iz NATO-a posle vežbe ocenjivača NATO-a i Vojske Srbije BEOGRAD- Srpske jedinice su bile dobro organizovane i pripremljene, a pokazale su visoku motivaciju i profesionalizam, izjavio je danas potpukovnik Benoa Estuar iz NATO-a posle vežbe ocenjivača NATO-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vojske Srbije na poligonu "Borovac" kod Bujanovca.Kako se navodi u saopštenju NATO-a cilj vežbe je bio da se stekne uvid u nivo gotovosti i interoperabilnosti srpskih snaga za učešće u multinacionalnim misijama i operacijama u skladu sa standardima NATO-a.Više od 60 evaluatora iz različitih komandi NATO-a ocenjivali su gotovost i interoperabilnost više od 250 pripadnika Vojske Srbije.Među deklarisanim srpskim snagama našle su se inženjerska i pešadijska četa, kao i vodovi vojne policije i atomsko-hemijsko-biološke odbrane.PROČITAJTE JOŠ - "Alas" poleteo u čast Dana pobede (FOTO + VIDEO) Tokom dvonedeljne vežbe tim za ocenjivanje su predvodili potpukovnici Benoa Estuar i Iv-Mari Dena iz Komande združenih snaga u Napulju.Tokom ocenjivanja primenjen je program NATO-a Koncept operativnih sposobnosti koji je osmišljen da unapredi sposobnosti snaga partnera Alijanse da operišu zajedno.Srbija, kako je rečeno, koristi ovaj mehanizam od 2011. godine kako bi omogućila svojim jedinicama da usvoje vojne standarde NATO-a i tako učestvuju u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NATO: Gotovost Vojske Srbije - odlična

Izvor: VOA, 27.Okt.2017

Pripadnici više različitih komandi NATO i Vojske Srbije u petak su na poligonu Boravac kraj Bujanovca završli vežbu, a srpske jedinice su bile dobro organizovane i pripremljene, uz visoku motivaciju i profesionalizam, ocenio je potpukovnik Benoa Estuar. Kako se navodi u saopštenju NATO-a, cilj...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.