NATO PRITISKA BUGARE ZBOG PANCIRA: Atlantski savez zahteva objašnjenje ministra odbrane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO PRITISKA BUGARE ZBOG "PANCIRA": Atlantski savez zahteva objašnjenje ministra odbrane!

Savet je naveo i da saopštenje ministarstava o izdatoj dozvoli zvuči kao da prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

Atlantski savet Bugarske je, nakon što su se pojavili izveštaji da su ministarstva izdala dozvolu za korišćenje vazdušnog prostora zemlje za isporuku sistema "Pancir S1" u Srbiju, saopštio da je Bugarska ponovo napravila grešku.

- I ovog puta greška. Lekcija očigledno nije naučena - navodi se u saopštenju ove organizacije na Fejsbuku. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Savet je takođe naveo da saopštenje ministarstava o izdatoj dozvoli zvuči kao da prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

- Nakon dozvole Ministarstva odbrane (Bugarske) i koordinacije sa Ministarstvom saobraćaja, informacionih tehnologija i komunikacija), u skladu sa regulatornom procedurom, dat je pozitivan odgovor... Ko je dao pozitivan odgovor? I ko je odlučio da ovaj odgovor treba da bude pozitivan? Samo ministar odbrane? Šta je sa Ministarstvom spoljnih poslova? I kakav je bio stav Ministarstva saobraćaja? Da li premijer zna i da li je donosio odluku? - upitala je organizacija.

Atlantski savet predložio je da se ova odluka donosi na nivou Saveta ministara.

- Kako bi bilo jasno ko je odgovoran, a ne da Ministarstvo spoljnih poslova svaki put daje objašnjenja sa dozom izgovora. Da bi bilo kristalno jasno ko je donosio odluku. I kako bi taj visoki zvaničnik izašao i dalo argumente zašto se učinjen upravo takav izbor. Za početak, insistiramo na tome da ministar odbrane javno iznese svoje motive - zaključio je Atlanski savet.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske saopštilo je ranije da je Bugarska izdala odobrenje ruskom avionu koji će dopremiti sistem "Pancir-S"“ u Srbiju za prelet preko svog vazdušnog prostora.

RAKETNI KIŠOBRAN: Ovako na delu izgleda "PANCIR", PVO sistem koji ove nedelje stiže u Srbiju (VIDEO)
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.