NATO PODVIO REP: Ipak MORAJU da sednu za sto sa RUSIJOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO PODVIO REP: Ipak MORAJU da sednu za sto sa RUSIJOM

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je NATO spreman za dijalog sa Rusijom o Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Međutim, Alijansa će preduzeti efikasne mere kako bi nastavila dodatno da osigurava bezbednost svojih saveznika.

Nakon Saveta Rusija-NATO generalni sekretar NATO-a je istakao da se svi saveznici slažu da je Sporazum o likvidaciji raketa bio ključan za evroatlantsku bezbednost.

- Sa ruske strane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istaknut je značaj Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa kao faktora održavanja evropske i globalne stabilnosti - dodaje se u saopštenju.

Savet, koji je okupio 29 zemalja-članica i Rusiju, održan je u Briselu kako bi se razmenilo mišljenje o širokom spektru tema, uključujući situaciju u Ukrajini, navodi se u saopštenju Alijanse.

- Ambasadori su imali otvorenu razmenu mišljenja na nekoliko tema, uključujući i situaciju oko Ukrajine, pitanja vezana za vojne aktivnosti, recipročnu transparentnost i smanjenje rizika, Avganistan i hibridne izazove - ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da su se NATO i Rusija međusobno informisali o velikim vojnim vežbama "u duhu transparentnosti".

Zasedanje Saveta Rusija-NATO na nivou ambasadora održano je zbog namere Vašingtona da istupi iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saveznici su poslednjih dana vodili konsultacije na tu temu, pozivajući Rusiju da pokaže transparentnost, kako bi se izbegla nova trka u naoružanju.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO spreman za dijalog sa Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2018

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je NATO spreman za dijalog sa Rusijom o Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Međutim, Alijansa će preduzeti efikasne mere kako bi nastavila dodatno da osigurava bezbednost svojih saveznika...Nakon Saveta Rusija-NATO generalni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.