NATO O PROGLAŠENJU VOJNE NEUTRALNOSTI SRPSKE: Mi nastavljamo saradnju sa BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO O PROGLAŠENJU VOJNE NEUTRALNOSTI SRPSKE: Mi nastavljamo saradnju sa BiH

Odluka se mora poštovati

NATO štab u Sarajevu saopštio je danas, povodom skupštine rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, da Alijansa nastavlja saradnju sa institucijama BiH.

- Svesni smo različitih stavova u BiH u vezi s ovim pitanjima. NATO će nastaviti da radi sa institucijama BiH, pružajući podršku njenom dugotrajnom spoljnopolitičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cilju punih evroatlantskih integracija - naveo je NATO.

Alijansa kaže da je žestoke reakcije domaće i međunarodne javnosti izazvala "neustavna odluka Narodne skupštine RS, kojom je manji entitet proglasio vojnu neutralnost".

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko kazao je da je, u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, spoljna politika u isključivoj nadležnosti državnih institucija i da, u skladu s tim, odluke o pridruživanju međunarodnim organizacijama moraju donositi nadležni organi na tom nivou te da se one moraju poštovati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.