NATO: Nema opravdanja za Rusiju da upotrebljava vojnu silu protiv ukrajinskih brodova i mornara

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Nema opravdanja za Rusiju da upotrebljava vojnu silu protiv ukrajinskih brodova i mornara

NATO nastavlja da poziva Rusiju da vrati Ukrajini uhapšene marince i vojne brodove, saopštila je pres-služba Alijanse, komentarišući odluku Međunarodnog tribunala za morska prava.
NATO stalno ponavlja da nema opravdanja za Rusiju da upotrebljava vojnu silu protiv ukrajinskih brodova i mornara. Nastavljamo sa pozivom Rusiji da oslobodi ukrajinske mornare i brodove bez odlaganja“, saopštila je pres služba NATO-a. Međunarodni tribunal za pomorsko pravo zatražio je od Rusije da oslobodi ukrajinske  mornare i vrati brodove koji su zadržani u Kerčskom moreuzu zbog narušavanja ruske granice i provokativnih i opasnih manevara. Moskva je ranije obavestila Međunarodni tribunal za pomorsko pravo da neće učestvovati u sudskim raspravama, jer taj sud nije nadležan za razmatranje tužbe Ukrajine u vezi s incidentom u Kerčskom moreuzu. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.