Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Neće biti "bezbednosnih propusta"oko Euleksa

BRISEL - NATO i Evropska unija neće dozvoliti da na Kosovu bude "bezbednosnih propusta" nakon što početkom decembra misija Euleks počne da funkcioniše, izjavio je danas u Briselu šef Vojnog komiteta NATO-a, admiral Đanpaolo di Paola, po završetku sastanka šefova generalštabova članica Alijanse.

"Neki se boje bezbednosnih propusta, ali NATO i EU neće dozvoliti da to toga dođe »,rekao je Di Paola na konferenciji za štampu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je istakao da između NATO i EU ne postoje politički problemi na terenu, te da će ove dve organizacije na Kosovu raditi zajedno da se "izbegne bilo kakva bezbednosna praznina".

"Kako ćemo to ostvariti zavisi od toga kako će se situacija razvijati nakon što Euleks počne da funkcioniše i razmesti se širom Kosova", rekao je on.

"Bićemo oprezni,ali ponavljam -- neće biti bezbednosnih propusta", naglasio je italijanski admiral.

Vojni komitet NATO-a je danas razgovarao o operacijama Kfora na Kosovu, te u tom sklopu i o budućoj saradnji s Euleksom.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.