NATO ČLANICA UPOZORILA IZRAEL: Sada ste daleko prekoračili granicu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2023, 18:01

NATO ČLANICA UPOZORILA IZRAEL: "Sada ste daleko prekoračili granicu!"

Oglasio se premijer Norveške.

Norveški premijer Jonas Gar Stjore izjavio je danas da je reakcija Izraela na Hamasov napad nesrazmerna i da predstavlja kršenje pravila međunarodnog prava.

- Međunarodno pravo propisuje da (reakcija na takav napad) mora biti srazmerna - rekao je u intervjuu za norveški javni servis premijer Stjore, prenosi AP.

On je istakao da se mora voditi računa o civilima, što je i propisano odredbama humanitarnog prava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Verujem da je Izrael sada daleko prekoračio granicu - rekao je Stjore i dodao da je njegova primarna briga da hitna humanitarna pomoć stigne na vreme u Pojas Gaze.

Norveška je u petak glasala za rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se poziva na "humanitarno primirje i prekid neprijateljstava" u devastiranoj palestinskoj enklavi.

- Ovakva situacija je katastrofalna i verujem da je reč o očiglednom kršenju onoga što mi nazivamo pravilima rata ili humanitarnog prava. Mnogi strahuju da bi eskalacija koju sada vidimo mogla izazvati mnogo veći i trajniji sukob u regionu - upozorio je premijer Norveške, prenosi Tanjug.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.