NATO ČLANICA UDARILA SVOM ŽESTINOM: Uništeno 29 ciljeva, a otkrivene i glavne mete ovog BRUTALNOG NAPADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2023, 01:51

NATO ČLANICA UDARILA SVOM ŽESTINOM: Uništeno 29 ciljeva, a otkrivene i glavne mete ovog BRUTALNOG NAPADA

Vazduđni napadi usledili su nakon što je 12 turskih vojnik aubijeno.

Tursko vazduhoplovstvo izvelo je vazdušne udare u severnom Iraku i Siriji i tom prilikom uništilo 29 meta zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK) nakon što je u poslednja dva dana ubijeno 12 vojnika u severnom Iraku, saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

U operacijama turskog vazduhoplovstva u severnom Iraku i Siriji mete su bile baze, skloništa i naftna postrojenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za koja se veruje da ih koriste militanti Kurdistanske radničke partije.

Ranije danas tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojska izvela vazdušne napade na ciljeve PKK, i "neutralisala" najmanje 16 militanata PKK u sukobima, koji su u toku.

Vazdušni napadi Turske usledili su posle saopštenja turskog ministarstva da je najmanje 12 vojnika ubijeno u poslednja dva dana u napadu pripadnika Radničke partije Kurdistana na bazu koja se nalazi blizu Hakurka, na severu Iraka.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.