NATO: Branićemo Tursku od Sirije

Izvor: B92, 12.Nov.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Branićemo Tursku od Sirije

Prag -- NATO će braniti Tursku koja se oseća ugroženom zbog granata iz Sirije, koje završe na teritoriji Turske, poručio je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

"NATO kao organizacija će učiniti što god je potrebno da zaštiti i odbrani Tursku, našeg saveznika. Imamo sve planove na raspolaganju da možemo da branimo i odbranimo Tursku i nadam se, da odvratimo, kako više ne bi bilo napada na Tursku", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Rasmusen na sastanku Alijanse u Pragu, prenela je agencija Rojters.

Ankara je saopštila da je Turska razgovarala sa svojim NATO saveznicima oko mogućeg razmeštanje protiv raketnog sistema "Patriot" protiv "prelivanja sukoba" iz Sirije.

Britanska agencija dodaje da Rasmusen nije iznosio konkretne napomene o mogućem stacioniranju raketa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO: Branićemo Tursku od Sirije

Izvor: OkRadio.rs, 12.Nov.2012

NATO će braniti Tursku koja se oseća ugroženom zbog granata iz Sirije, koje završe na teritoriji Turske, poručio je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen."NATO kao organizacija će učiniti što god je potrebno da zaštiti i odbrani Tursku, našeg saveznika. Imamo sve planove na raspolaganju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.