NATO APELUJE DA EVROPA POJAČA PROIZVODNJU ORUŽJA: Sukob sa Rusijom bi mogao da traje DECENIJAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 13:54

NATO APELUJE DA EVROPA POJAČA PROIZVODNJU ORUŽJA: Sukob sa Rusijom bi mogao da traje DECENIJAMA

Dokazano je da mir u Evropi nije samorazumljiv.

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, pozvao je Evropljane da pojačaju proizvodnju oružja kako bi u većij meri pomagali Ukrajini, a i popunili sopstvene zalihe.

Jens Stoltenberg je danas govorio na intervijuu koji je objavljen u nemačkim medijima, nedelju dana pre sastanka ministra odbrane NATO-a.

- Moramo brže da obnovimo i razvijemo našu industrijsku bazu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bismo povećali snabdevanje Ukrajini i popunili sopstvene zalihe - Stoltenberg je rekao

- To znači da je neophodno preći sa mirnodopske spore proizvodnje na brzu proizvodnju u vreme sukoba - takođe je izjavio Stoltenberg nemačkom listu Velt am zontag.

- Nema neposredne vojne pretnje protiv (NATO) saveznika. Istovremeno, Kremlj redovno preti zemljama NATO-a -  naglasio je Stoltenberg.

Da "mir u Evropi nije samorazumljiv" dokazala je Rusija kada je započela rat sa Ukrajinom, tvrdi generalni sekretar NATO-a.

- Sve dok ulažemo u našu bezbednost i ostajemo jedinstveni, nastavićemo da odvraćamo agresiju - rekao je on, čime ističe da je od glavnog značaja zaštititi zemlje Alijanse.

- NATO ne želi rat sa Rusijom, ali moramo da se pripremimo za sukob koji bi mogao da traje decenijama - zaključio je Stolenberg.

Izvor SrbijaDanas: b92
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.