NATO AGRESIJA NA JUGOSLAVIJU JE PRIMER Zaharova oštro upozorila ZAPAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 15:03

"NATO AGRESIJA NA JUGOSLAVIJU JE PRIMER" Zaharova oštro upozorila ZAPAD!

Osuda evropskih monopolista

- Odluka Velike Britanije i SAD da isporuče Kijevu oružje sa osiromašenim uranijumom dovelo je do najtežih, dugoročnih posledica po region – na velikoj teritoriji je došlo do radioaktivne kontaminacije vode i zemljišta - izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je tako ukazala na još jedan - ekološki zločin kijevskog režima i zapadnih zemalja koje ga podržavaju isporukama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oružja - .Ona je ponovo podsetila na NATO agresiju na Jugoslaviju i posledice korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom.

Ona je napomenula da je pre nekoliko dana američki državni sekretar Entoni Blinken ponovo izrazio zabrinutost zbog prehrambene bezbednosti, rekavši da bez ukrajinskog žita „svet jednostavno neće preživeti“. Međutim, čitav niz zemalja Evropske unije saopštio je da više ne nameravaju da primaju to žito, kazala je Zaharova.

- Tu se postavlja drugo pitanje. Šta će biti sa žitom koje bude uzgajano na zemlji koja je kontaminirana municijom sa osiromašenim uranijumom? O tome sada ne razmišljaju ni Blinken, ni Stejt department ni američki ni evropski monopolisti u sferi poljoprivrednih industrijskih poslova, nije im do toga. Potrebno im je da ponovo napune džepove, kao što su i činili sve ovo vreme. Oni smatraju da to neće uticati na njih - zaključila je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.