NATO ADMIRAL POTVRDIO: Započete pripreme za konfrontaciju sa Rusijom! Velike snage stižu na rusku granicu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2023, 19:46

NATO ADMIRAL POTVRDIO: Započete pripreme za konfrontaciju sa Rusijom! Velike snage stižu na rusku granicu!

Otkriva šta predviđaju planovi NATO-a

Zemlje čanice NATO počele su pripreme za konfrontaciju sa Rusijom i povratak principima kolektivne odbrane od globalnog protivnika iz 2008, 14 godina pre početka rata u Ukrajini, izjavio je danas predsednik Vojnog komiteta NATO, admiral Rob Bauer. U svom obraćanju na Varšavskom bezbednosnom forumu, on je rekao da vojni planovi Alijanse imaju 4.500 stranica sadržaja o tome kako se suprotstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusiji, prenosi TASS.

- U suštini, ono što se desilo od 2008. godine je da je počeo rad u vojsci da se naše razmišljanje vrati ka kolektivnoj odbrani. To je bilo neophodno zbog ponašanja Rusije, prema Gruziji 2008. i Ukrajini 2014. i 2022. A najveća promena za NATO je bila da bude pripremljen za sve agresivnijeg protivnika - rekao je Bauer i dodao da se zbog toga unutar Alijanse počelo sa planiranjem  promene vojne strategije, što je dovelo do novih detaljnijih planova koji su dogovoreni na Samitu u Viljnusu u julu.

On je podsetio da je NATO rasporedio četiri bataljonske borbene grupe na Baltiku i u Poljskoj 2015. i 2016, koje su spremne da se brzo pojačaju brigadama ako bude potrebno.

- Kao rezultat onoga što se dogodilo u Ukrajini, odlučili smo da stvorimo još četiri grupe na jugu - Slovačku, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku - rekao je.

Bauer je dodao da planovi NATO predviđaju povećanje broja snaga Alijanse na ruskim granicama, i to ''do 300.000 u prvih 30 dana''.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.