Mračna prognoza: Rat će trajati godinama

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 11:52

Mračna prognoza: "Rat će trajati godinama"

Bivši komandant NATO-a doveo je u pitanje brzinu kojom zapadne zemlje naoružavaju Ukrajinu.

On je naveo da bi zbog takve "hitnosti" Zapada rat u Ukrajini mogao da traje godinama.

Bivši zamenik vrhovnog komandanta NATO-a, ser Ričard Širef, rekao je za Skaj njuz: "Da su Britanci ili druge zapadnoevropske zemlje i Amerika dale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini oružje pre godinu dana, kada je to bilo neophodno i hitno, danas ne bismo pričali o tome. ... Rezultat ovoga je, naravno, da će ukrajinska kontraofanziva, kada dođe, zahtevati snažan napor da postigne željeni uspeh. A sumnjam da će taj uspeh postići odmah u prvoj ofanzivi, mi ćemo verovatno će doći do velikih napada u mesecima i godinama koje dolaze."

Širef je prokomentarisao i tvrdnje Volodimira Zelenskog da će Ukrajina pobediti Rusiju do kraja ove godine.

"Voleo bih da jeste. To bi bilo sjajno. Ali ratovanje nije lako, stvari nikada ne idu po planu i morate biti spremni na najgori slučaj. Moramo biti spremni za seriju ukrajinskih kontraofanziva, svaka od njih će zahtevati značajnu logistiku, obuku i podršku Zapada da bismo konačno postigli ono što želimo da uradimo", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.