Mora se sprečiti sukob Rusije i NATO. Evropa pati od ratne psihoze

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 18:47

"Mora se sprečiti sukob Rusije i NATO. Evropa pati od 'ratne psihoze'"

Mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto poručio je danas da mora da se učini sve da se izbegne sukob između NATO-a i Rusije.

Reagujući na izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da se "ništa ne može isključiti" kada je reč o mogućnosti raspoređivanja zapadnih trupa u Ukrajinu, Sijarto je za radio Košut rekao da Evropa pati od "ratne psihoze", preneo je MTI.

On je pozdravio odgovore većine evropskih političara koji su rekli da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žele da šalju trupe u Ukrajinu.

Nakon što su isporuke zapadne Evrope Ukrajini napredovale od šlemova do municije, do oklopnih vozila i raketa, on je rekao da nije iznenađenje što neki zapadni političari govore o raspoređivanju kopnenih trupa.

"To je suprotno od zajedničkih odluka koje su do sada donete", istakao je on.

Sijarto je naveo da su članice NATO dve godine ranije izdale deklaraciju u kojoj se navodi da NATO nije napadački savez i da treba uložiti sve napore da se izbegne sukob NATO i Rusije.

"Komentari zapadnih političara o raspoređivanju trupa u Ukrajinu krše tu deklaraciju", rekao je on. Sijarto je dodao da je NATO odbrambeni savez i da napad na bilo koga nije njegova svrha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"EVROPA PATI OD RATNE PSIHOZE" Sijarto:Mora da se učini sve da se izbegne sukob između NATO-a i Rusije

Izvor: Blic, 04.Mar.2024, 13:44

Mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto poručio je danas da mora da se učini sve da se izbegne sukob između NATO-a i Rusije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.