Mislim da bi to bila katastrofa... To bi bio okidač

Izvor: B92, 24.Jun.2022, 08:21

"Mislim da bi to bila katastrofa... To bi bio okidač"

London -- Premijer Velike Britanije Boris Džonson ocenio je da G7 i NATO ne treba da podstiču Ukrajinu da postigne kako je naveo, "loš" mir sa Rusijom.

Džonson je, nekoliko dana pre samita G7 u Nemačkoj i NATO-a u Španiji, rekao da je njegova poruka kolegama u G7, posebno u NATO-u, da nije vreme da ohrabruju Ukrajince da se zadovolje "lošim" mirom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za koji im se, kako je naveo, predlaže da se odreknu delova svoje teritorije u zamenu za prekid vatre, prenosi Gardijan.

"Mislim da bi to bila katastrofa. To bi bio okidač za dalju Putinovu eskalaciju kad god poželi", rekao je Džonson.

Dodao je da je moguće da su se neke od najvećih zapadnih sila "umorile" od Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džonson G7 i NATO-u: Nije vreme za loš mir u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022

Premijer Velike Britanije Boris Džonson ocenio je da G7 i NATO ne treba da podstiču Ukrajinu da postigne kako je naveo, "loš" mir sa Rusijom, koji bi podrazumevao odricanje od delova svoje teritorije...Džonson je, nekoliko dana pre samita G7 u Nemačkoj i NATO-a u Španiji, rekao da je njegova poruka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.