Miodrag Koprivica: Hvala predsedniku Vučiću što je prepoznao mesto, ulogu i misiju RTV-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag Koprivica: Hvala predsedniku Vučiću što je prepoznao mesto, ulogu i misiju RTV-a

Nova zgrada RTV-a zaista izgleda fantastično, prava arhitektonsko lepotica, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, danas kao prvi gost prvog studija nove zgrade  RTV-a podignute na mestu zgarišta RTV-a koju su pre dve decenije porušili NATO projektili.

Mirović je pohvalio sjajni rad graditelja i istakao da će zaposleni RTV-a imati novu "svetlu tačku", vrhunske uslove za rad i da ubuduće treba očekivati novi, kreativniji pristup zaposlenih u medijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnom servisu Vojvodine.

Generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica je podsetio da je zgrada Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku srušena pre 20 godina, kada je naša kuća proslavljala 50 godina postojanja, ali da je sada, za svoj 70. rođendan dobila novu zgradu i da smo to uspeli "zahvaljujući predsedniku Vučiću, koji je prepoznao mesto, ulogu i misiju" koju RTV ima na medijskoj sceni Srbije.

Uz sve pohvale graditeljima, Koprivica je istakao doprinos republičke i pokrajinske vlade, ali i gradskih službi koje su zadnjih dva meseca preobrazili okolinu, na kojoj je izniklo "građevinsko čudo".

Zahvaljujući se svima koji su doprineli podizanju novog zdanja RTVa, Koprivica je rekao da sada imamo zgradu, koju su napravili građani Srbije preko svojih institucije, a na nama ostaje da je u narednoj godini napunimo opremom.

Radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a na Mišeluku, počeli su u avgustu 2017. rušenjem i uklanjanjem 26.879 kubnih metara ostataka zgrade srušene tokom NATO bombardovanja 1999. Izrada projekta i realizacija tri faze izgradnje, kao i stručni nadzor, podrazumevali su najzahtevnije građevinske, hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, mašinske i instalacione radove, kao i završetak saobraćajnica oko objekta. U toku je i nabavka najsavremenije opreme. Nova zgrada RTV-a, prostire se na 17.350 kvadratnih metara i ima 5 televizijskih i 6 radijskih studija, a emitovaće se program na srpskom jeziku i 15 jezika nacionalnih manjina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.