Milova rampa Putinu

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milova rampa Putinu

SVEGA nekoliko dana posle pozivnice u članstvo NATO, Vlada Crne Gore rešila je da pojača restrikcije prema svima koji ugrožavaju suverenitet i nezavisnost Ukrajine, što znači i Rusiji, a sve pozivajući se na odluke Saveta Evropske unije. To podrazumeva ograničavanje ulaska na teritoriju Crne Gore fizičkim licima koja su odgovorna za aktivno podržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ili sprovođenje aktivnosti ili politika koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u toj zemlji, kao i fizičkim licima povezanim sa njima. - Ulazak u našu zemlju zabranjuje se i licima koja aktivno pružaju materijalnu ili finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju koristi od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za, kako se navodi, aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine. Uz to, ograničava se raspolaganje sredstvima i imovinom koja su u vlasništvu, državini ili pod kontrolom fizičkih lica odgovornih za delovanja i politike kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini.ZATEZANjE KOJE TRAJE NEKOLIKO dana pre poziva za članstvo u vojnoj alijansi crnogorsko nebo našlo se na ruskoj crnoj listi sa još 47 država u kojima postoji potencijalna opasnost po bezbednost ruskih civilnih vazduhoplova, pa je i nova odluka Vlade Crne Gore samo u skladu sa kontinuiranim zatezanjem odnosa dveju država. Sada se očekuje reakcija Moskve. Ekonomske štete Crne Gore u slučaju ruskog odgovora mogle bi biti višemilionske, što bi "zakucale" ionako rovitu privredu i standard građana. - Od Vlade Crne Gore očekujem da saopšti koje su alternative ako Moskva uvede mere prema Podgorici i kako će se nadoknaditi nedostajuća sredstva - kaže za "Novosti" Aleksandar Damjanović, funkcioner Socijalističke narodne partije. - Činjenica je da ključne investicije, kao što su one namenjene izgradnji auto-puta ili turističkih kompleksa, dolaze iz država koje nisu u NATO. Vlada treba da odgovori da li postoje finansijske prednosti zbog mogućeg članstva u NATO i koliki su ti efekti u odnosu na troškove članstva.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Crna Gora uvešće restrikcije za one koji ugrožavaju suverenitet Ukrajine

Izvor: Blic, 11.Dec.2015

Vlada Crne Gore donela je Predlog odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta EU u odnosu na delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine...- Ovom odlukom uvode se međunarodne restriktivne mere u odnosu na delovanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.