Milanović napao NATO: Protiv sam

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 12:35

Milanović napao NATO: "Protiv sam"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da NATO ne bi trebalo da se širi na Ukrajinu.

"Dok sam predsednik, biću protiv toga da se NATO širi igde", rekao je Milanović novinarima u Požegi.

Izjava hrvatskog predsednika, koja je suprotna politici otvorenih vrata Severnoatlantskog saveza, stiže u vreme ključanja napetosti između Rusije, koja gomila vojsku na ukrajinskoj granici, i zapadnih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je upozoravaju da ne napada tu zemlju.

Rusija za povlačenje vojske, između ostaloga, traži garancije da se NATO neće širiti na Ukrajinu.

"Mislim da onaj ko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, neko sutra može naše ljude da pošalje tamo", objasnio je Milanović. "Nakon ovoga će se nekim stvarima teško verovati."

"Nije isto biti deo borbene grupe u Mađarskoj, na Balatonu ili hrvatska vojska na prvoj liniji u iščekivanju napada. Zašto bismo ih slali tamo? Videćemo, sve ćemo na ad hok osnovi utvrditi. Sabor uvek može da ide u suludu avanturu, ali će onda i odgovarati", rekao je Milanović.

"Gledamo kako se jedna siromašna država uništava podgrijavanjem panike. Pa Ukrajina poziva da se smire tenzije", rekao je. Konstatovao je da se govori o nekoliko desetaka hiljada ruskih vojnika nedaleko od milionkih gradova.

"Nakon ovoga će se nekim stvarima teško verovati. Naprosto, na ovakvim stvarima se gubi kredibilitet ako se pokaže da nije bilo sve tačno. Mi mislimo svojom glavom, tako će i biti. Niko nam nije ništa dao, ali nećemo se svetiti. Nama je bilo teže nego Ukrajini sada, a dobili smo embargo. Ukrajini se stvara iluzija da se mogu odbraniti od Rusije, podstiče se na sukob, a istovremeno se govori kako naši vojnici tamo neće biti", rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović: Protiv sam toga da se NATO širi bilo gde

Izvor: RTS, 18.Feb.2022

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da NATO ne bi trebalo da se širi na Ukrajinu, te da će, dok god je predsednik, biti protiv toga da se NATO bilo gde širi. . Izjava hrvatskog predsednika da NATO ne bi trebalo da se širi, koja je suprotna politici otvorenih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.