Milan Borjan o NATO bombardovanju: Živeli smo u 40 kvadrata, delio sam novine i čistio pekaru

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 11:11

Milan Borjan o NATO bombardovanju: "Živeli smo u 40 kvadrata, delio sam novine i čistio pekaru"

Golman Milan Borjan našao se ponovo u žiži javnosti - sada je pričao je i u kakvom sećanju mu je ostao period bombardovanja, pa priznao da iz detinstva nosi teške traume.

Milan Borjan je ranije govorio kako je sa porodicom živeo u Kninu, ali je ratni vihor doveo do toga da se preseli u Beograd.

"Tih pet godina, od 1995. do 2000. smo živeli u Beogradu, u blokovima. Moji su predali papire za odlazak u Ameriku, Australiju, Kanadu i Zimbabve, dobili smo da možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odemo u Kanadu i Zimbabve i onda je trebalo doneti odluku. Ćale je odlučio da idemo za Kanadu. Moji i dalje žive tamo, ne planiraju da se vrate, lepo im je", rekao je Borjan svojevremeno za TV Prvu.

Sada se prisetio kako je bombardovanje bio jedan veoma težak period za njega i njegovu porodicu.

"Bio sam klinac, mislio sam petarde pucaju i onda gledajući oca, majku, babu i dedu kako žure bio sam i uplašen dosta. Jedna veoma teška trauma iz detinjstva mi je to, ali bože moj, možda sam zato i postao bolji čovek danas", ispričao je Milan.

Kad je njegova porodica došla u Beograd, otišli su kod njegove tetke, i tada je odlučio da počne da zarađuje kako bi doprineo domaćinstvu.

"Tu smo živeli u malom stanu od 40-50 kvadrata a nas je bilo dvanaestoro, trinaestoro. Stvarno je bila borba, ja sam ustajao sa ocem svako jutro u 3 sata, delili smo novine. Od 21 h do 24 h čistili smo jednu pekaru", rekao je Borjan, a prenosi "Blic".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.