Makron se igra ratnog vođe?

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 14:20

Makron se igra ratnog vođe?

Predsednica francuske parlamentarne desničarske stranke "Nacionalno okupljanje" Marin Le Pen kritikovala izjavu Emanuela Makrona o slanju NATO-a u UKrajinu.

Francuski predsednik je rekao, podsetimo, da ne bi trebalo isključiti opciju slanja francuskih vojnika u Ukrajinu

Le Pen je ocenila da se Makron "igra ratnog vođe".

''Ne znam da li svi shvataju koliko je ozbiljna takva izjava. Emanuel Makron se igra ratnog vođe, i sa takvim nemarom govori o životima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naše dece. U pitanju je mir ili rat u našoj zemlji'', napisala je Le Pen na mreži Iks.

Makron je posle konferencije evropskih lidera o Ukrajini rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

"Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobedila", rekao je Makron na konferenciji za novinare.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Jelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu bude poslata "poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se 'narativu Kremlja' da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj poslao poruku ya NATO: To bi značilo rat

Izvor: B92, 27.Feb.2024

Šef NATO Jens Stoltenberg je rekao da Alijansa ne planira da šalje trupe u Ukrajinu, ali je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da to ne treba isključiti...Kremlj je u utorak saopštio da bi direktan sukob između NATO-a i Rusije bio "neizbežnost" ako bi ta vojna alijansa rasporedila trupe...

Nastavak na B92...

To je "ludilo"; Makron izazvao haos

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 09:16

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron želi da preuzme globalno liderstvo u vezi sa pomoći Zapada Ukrajini i poveća smanjenu podršku Kijevu...U tom pokušaju nailazi na otpor francuskih političara, piše Politiko...Dok su ukrajinske snage potisnute na bojnom polju i postoji neizvesnost u vezi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.