Makedonija dobija poziv za članstvo u NATO, ali pre toga mora da REŠI OVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija dobija poziv za članstvo u NATO, ali pre toga mora da REŠI OVO!

Oglasio se Stoltenberg

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saopštio je danas da će Makedonija dobiti poziv za članstvo u Alijansi onog momenta kada u potpunosti bude rešen spor o imenu sa Grčkom. On je podsetio da je takva odluka doneta još 2008. godine na samitu u Bukureštu.

Pročitajte i:

- Do samita u julu ćemo naći način da pokažemo da stojimo pri toj odluci i da prepoznajemo važnost sporazuma. U isto vreme, ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sada bitno je da se dogovor finalizuje i u Skoplju i u Atini - rekao je Stoltenberg, prenosi MIA.

On je kazao da je dogovor između Makedonije i Grčke istorijski i od velike važnosti, ne samo po ove dve države, već i po celu Evropu.

Stoltenberg je, kako kaže, razgovarao sa premijerima Makedonije i Grčke, Zoranom Zaevom i Aleksisom Ciprasom i čestitao im na naporima u "teškom procesu".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.