Makedonija će se naredna pridružiti NATO-u

Izvor: BKTV News, 26.Jul.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija će se naredna pridružiti NATO-u

General Džejms Stavridis, bivši komandant Severnoatlantskog saveza, izjavio je da je Makedonija naredna zemlja koja se priključiti NATO savezu. 

"Nadam se da će Grčka biti u stanju da s Makedonijom reši spor oko imena, koji će otvoriti vrata za Makedoniju da postane deo NATO. Mislim da će Makedonija da se pridruži Alijansi", rekao je Stavridis za Glas Amerike.

To bi, prema njegovim rečima, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bi sledeći korak ka ujedinjenju i jačanje Balkana.

I američki potpredsednik Majk Pens je, u ime predsednika Donalda Trampa, ranije ovog meseca, u telefonskom razgovoru sa premijerom Zoranom Zaeva ponovio podršku SAD evroatlantskim integracijama Makedonije.

"Majk Pens je rekao da Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju evroatlantske težnje Makedonije, i ohrabrio Zaeva da nastavi sa prioritetnim reformama koje će ubrzati put Makedonije u tom pravcu", saopšteno je tada iz Bele kuće.

Makedonija od Turske očekuje podršku za članstvo u NATO

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg posle izbora nove vlade, tkođe je pozvao, vlast da sprovede neophodne reforme, uključujuc?i vladavinu zakona, kako bi se ubrzao put ka evroatlantskim integracijama.

"Kako Skoplje bude napredavalo, NATO će nastaviti da pruža podršku, preko svoje kancelarije u glavnom gradu", rekao je Stoltenberg.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.