Makedonija: Teroristi još u bekstvu

Izvor: KMnovine.com, 29.Apr.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Teroristi još u bekstvu

Ministarska makedonske policije Gordana Jankulovska potvrdila je da se među osumnjičenima za prošlonedeljni napad na policijsku stanicu u selu Gošince kod Kumanova nalazi i Mirsad Ndrecaj, poznatiji kao Komandant NATO.




Drugi osumnjičeni je Osman Sulejmani (55) iz kumanovskog sela Brest i koji se nalazi u bekstvu. Prilikom pretresa, policija je u njegovoj kući našla oružje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << su teroristi odneli sa sobom nakon napada na policijsku stanicu.

MUP je prošle nedelje objavio da je napad na pograničnu karaulu Gošince izvelo četrdesetak dobro naoružanih osoba u maskirnim uniformama sa oznakama takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova".

Odgovornost za napad prvi je preuzeo izvesni Komandant Fljamuri, a nekoliko dana kasnije i Ndrecaj, što je sada potvrdila i šefica makedonske policije.

Tokom konflikta 2001. godine u Makedoniji, Ndrecaj je bio na čelu vojne policije ONA u kumanovsko-lipkovskom regionu. On je 2009. bio uključen i u pljačku Pro kredit banke u Skoplju, kao i u izborne incidente u Strugi iste godine.

Međutim, njegov saborac iz 2001, Abedin Zimberi, iznenađen je priznanjem Komadanta NATO.

- Čudi me njegovo priznanje jer mi je Ndrecaj stalno govorio da veterani ONA ne treba da dozvole rat - rekao je Zimberi.


Izvor: Vesti onlajn
Pripremile:KM Novine


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.