Makedoncima stiže podrška iz Rusije: Zapadne sile odgovorne za STRADANJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedoncima stiže podrška iz Rusije: Zapadne sile odgovorne za STRADANJE!

Jasna poruka

Putinov najbliži saradnik i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak izjavio je da protesti u Makedoniji koji su se završili tako što su ogorčeni predstavnici koalicije "Za bolju Makedoniju" ušli u zgradu parlamenta, jasno pokazuju štetnost politike protekcionizma, mentorstva i grubog mešanja u unutrašnje poslove Makedonije i drugih balkanskih zemalja koju sprovode SAD, NATO i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU u ovom regionu.

Poslanik Državne dume Sergej Železnjak smatra da su "postavljanjem svojih štićenika, nametanjem tzv. 'tiranske platforme' i drugih potpuno stranih elemenata projekta 'Velike Albanije' narodu Makedonije - SAD, NATO i EU neodgovorno otvaraju Pandorinu kutiju".

- Upravo te zapadne sile odgovorne su za nasilje u kojem stradaju njihovi sopstveni sateliti i protivnici, a talac ovih provokativnih geopolitičkih projekata postaje narod Makedonije, suverenitet i teritorijalni integritet makedonske države - rekao je zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i član Odbora za spoljne poslove Državne dume Sergej Železnjak.

- U ovoj situaciji uvođenje vanrednog stanja u zemlji legalno izabranog predsednika Makedonije Đorđa Ivanova predstavlja iznuđenu i neophodnu meru da se zaustavi dalja eskalacija nasilja i spreči pretnja od raspada Makedonije i zaštite nacionalni interesi Makedonaca - zaključio je Železnjak.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Železnjak: Zapad odgovoran, sprečiti raspad Makedonije

Izvor: RTS, 28.Apr.2017, 00:35

Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak ocenio je da protesti u Makedoniji, koji su se završili tako što su ogorčeni predstavnici koalicije "Za bolju Makedoniju" ušli u zgradu parlamenta, pokazuju štetnost politike protekcionizma, mentorstva i grubog mešanja u unutrašnje poslove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.