MOŽE LI BEDNIJE OD UDARA NA SRPSKU SVETINJU? Pristalice NATO opozicije huškane tajkunskim medijima stoje iza napada na sveštenika u Novom Sadu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 22:11

MOŽE LI BEDNIJE OD UDARA NA SRPSKU SVETINJU? Pristalice NATO opozicije huškane tajkunskim medijima stoje iza napada na sveštenika u Novom Sadu?

Agresija koju proklamuje prozapadna opozicija ne janjava od debakla na decembarskim izborima.

Pored konstantnih višemesečnih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i simpatizere i pristalice SNS-a, takozvana proevropska opozicija predvođena Đilasom i kompanijom ne prestaje sa agesijom koja neretko poprima i fizički oblik još od poraza na decembarskim izborima. Međutim, ovoga puta družina vođena idejom da je sve što je srpsko i sveto ne valja, napravila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je još jeziviji korak. Napad na svešteno lice koji se dogodio tokom jučerašnjeg dana u novosadskom naselju Liman predstavlja najsramniji oblik nasilja koji direktno udara na ono što je Srbima najsvetiji, pravoslavnu crkvu.

Na meti nahuškanih decembarskih gubitnika pored političkih ličnosti i građana Srbije, očigledno sada dolaze i sveštena lica koja nemaju nikakve veze sa politikom i čija je jedina uloga da ljude približe Bogu i da rade na širenju duhovnosti u našem narodu.

Batinaši koji danima opstruiraju početak gradnje hrama na Limanu su ovim postupkom otišli korak dalje i beskrupulozno udarili na najsvetije temelje - našu svetu crkvu, njenog predstavnika, na veru, narod, i na kraju krajeva na Boga.

Tim povodom oglasio se i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić koji je najoštrijе osudio napad na svеštеno licе, koji sе jučе dogodio na Limanu, poručivši da sе tim činom baca ljaga na grad.

- Najoštrijе osuđujеm napad na svеštеnika Eparhijе bačkе koji jе jučе u nasеlju Liman fizički sprеčеn da obavi svoju parohijsku dužnost. Plašim sе da jе ovo proizvod užasnе kampanjе mržnjе prеma Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koju danima unazad sprovodе nеkе političkе grupе i organizacijе. Nе žеlim da prihvatim činjеnicu da jе u Novom Sadu ugrožеna bеzbеdnost svеštеnim licima, kao i bilo kom građaninu bеz obzira na nacionalnu ili vеrsku pripadnost. Molim sugrađanе da nе dozvolе da na nas dеlе nеki politički motivisani pojеdinci, da širе mržnju i bacaju ljagu na naš grad. Apеlujеm na nadlеžnе državnе organе da pod hitno privеdu pravdi napadača na svеštеnika Srpskе pravoslavnе crkvе - rekao je Đurić.

Da stvar bude još gora, tu se drugosrbijanski gerlici nisu zaustavili, već su i danas nastavili sa napadima na želju vernika. Okupili su se kod Štranda i ne dozvoljavaju da se na tom mestu izgradi hram SPC, iako je za to već usvojena odluka od strane grada Novog Sada.

Agresivna grupacija, očigledno okupljena oko političke ideje Đilasa, Marinike i Mikija Aleksića nastavlja sa svojim protivzakonitim aktivnostima protiv volje građana, vernika, odluke grada i SPC. Oni su se okupili na mestu gde treba da počne izgradnja hrama i ne dozvoljavaju da se srpska svetinja gradi i to usred Srbije!

Ovo je još jedan dokaz da je deo ove bezidejne interesne skupine ne samo besan zbog debakla na parlamentarnim i gradskim izborima, već sada svoj bes iskaljuje i nad Srpskom crkvom koja je apolitična tvorevina i čija je jedina misija da ljudima emituje ljubav i duhovnost, a sada se i ona našla na nišanu beskrupoloznih nasilnika iz redova opozicije koji ne samo da opstruišu odluku građana, već opstruišu i želje vernika.

Podsetimo, prozapadni tajkunski mediji u Srbiji su izgrednike i nasilnike koji su napali sveštenika SPC predstavili kao građane koji se navodno bore za očuvanje zelenih površina.

Tim povodom se oglasila i opoziciona novinarka koja je rekla da crkvi tu nije mesto jer bi to bilo "urbanističko silovanje Limana", da su na sve strane posle pobede SNS-a, kako tvrdi, išarani grafiti sa srpskim trobojkama, koje njoj i opoziciji očigledno smetaju. Očigledno im smeta i činjenica da bi podignuta crkva bila posvećena mučenicima stradalim tokom racije fašističkih snaga 1942. godine u Novom Sadu.

Da opstrukcija od strane drugosrbijanske interesne grupe nema granice svedoči i to da su navodno sprovela i anketu u kojoj je kako tvrde veliki broj građana Novog Sada i Limana protiv toga da na Štrandu vide hram Srpske pravoslavne crkve. Podsetimo, iz koalicije NADA najavili da neće biti u sali tokom glasanja. Srpska pravoslavna crkva je posle incidenta odmah reagovala i za ovaj težak napad na sveštenika optužila poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade.

Napad je, piše SPC, izvršio nepoznati muškarac koji je na ulici, pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu. Incident je prijavljen novosadskoj policiji i u toku je istraga.

- Očigledno je da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku pravoslavnu crkvu, naročito poslednjih meseci i dana, kada su se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne - poručili su iz SPC.

- Govor mržnje medija i njihovih pokrovitelja - nastavlja SPC u saopštenju, usmeren je, kažu, protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nemaju svoju parohijsku crkvu.

- Ova potreba građana Limana je odmah zloupotrebljena i ispolitizovana da bi se naše društvo dodatno polarizovalo i vratilo u društveni ambijent posleratnih godina kada su Crkva, njeno sveštenstvo i verni narod bili diskriminisani na svakom koraku, pa čak i fizički likvidirani - istakli su u SPC.

Dakle, iz ovoga se može zaključiti da su pronato mediji i pristalice prozapadnih lidera Đilasovske kolone spremni da svoj revolt zbog neuspeha na izborima izraze i napadom na srpsku pravoslavnu crkvu, jer nemaju nikakvu političku moć što se pokazalo na decembarskim izborima.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.