MOGUĆA REVITALIZACIJA GENERALŠTABA NAKON 25 GODINA: Vesić najavio potencijalni dogovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 18:37

MOGUĆA REVITALIZACIJA GENERALŠTABA NAKON 25 GODINA: Vesić najavio potencijalni dogovor

Još godinu ipo dana do podnošenja zahteva.
Ministar građevinarstva Goran Vesić rekao je da je svaka vlada od 2000. godine pokušavala da nađe način da se prostor na kojem se nalazi zgrada Generalštaba, oštećena u NATO bombardovanju 1999, revitalizuje, i da je potpuno jasno da ruševine tamo ne treba da budu, i da to treba da bude obnovljeno. 
- Na kraju krajeva, i Pentagon je obnovljen posle napada 11. septembra, pa postoji samo jedna memorijalna ploča za onaj deo koji je srušen, sve ostalo je obnovljeno. Postoji ovlašćenje da potpišem ugovor, ali on mora da bude plod pregovora, u ovom trenutku postoji nekoliko kompanija koje su zainteresovane da rade na revitalizaciji tog kompleksa...
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.