MIP Rusije ukazuje na višestruka obaveštenja da oružje koje se isporučuje Kijevu ide na crno tržište

Izvor: Vostok.rs, 09.Okt.2023, 23:02

MIP Rusije ukazuje na višestruka obaveštenja da oružje koje se isporučuje Kijevu ide na crno tržište

 
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova objavila je na svom Telegram kanalu dokaze o ponovljenim obaveštenjima ruske strane međunarodnoj zajednici da se oružje koje Zapad isporučuje Kijevu pojavljuje na crnom tržištu.
Diplomata je postavila odlomke iz izjava datih na brifinzima od prošlog marta do danas. „Godinu i po govorim na zvaničnim brifinzima u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova o tome kako se NATO, pre svega američko koje se isporučuje [ukrajinskom predsedniku Volodimiru] Zelenskom, oružje širi na crno tržište“, istakla je Zaharova. „Pomenula sam i razlog – korupciju u Ukrajini i korupcionašku šemu između Vašingtona i Kijeva. Govorila sam, upozoravala, tražila od svetskih medija da obrate pažnju.“ „Pitajte Blumberg, Njujork tajms, Volstrit žurnal, Politiko, kao i Asošiejted pres, Bi-Bi-Si i druge koliko su puta citirali naše podatke ili vodili istrage na osnovu njih. Kažem vam: nula“, izjavila je portparolka. „Objavljujem dokaze da se Rusija više puta i otvoreno obraćala međunarodnoj zajednici.“ Rusko ministarstvo spoljnih poslova je objasnilo da je Marija Zaharova više puta „palila alarm za uzbunu“ i tokom svojih brifinga navodila činjenice o nekontrolisanom širenju oružja koje je Zapad isporučio Ukrajini. Diplomata je skrenula pažnju na rasprostranjenost ovog oružja po svim kontinentima i činjenicu da ono pada u ruke organizovanog kriminala i radikala.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.