MILATOVIĆ U SEDIŠTU NATO: Zove Stoltenberga da zajedno obeleže bombardovanje 1999. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 14:22

MILATOVIĆ U SEDIŠTU NATO: Zove Stoltenberga da zajedno obeleže bombardovanje 1999. godine

Milatović se sastao u sedištu NATO-a u Briselu sa Stoltenbergom.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga u zvaničnu posetu Crnoj Gori, kao dodatnu potvrdu savezništva, saopšteno je iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore.

Milatović se sastao danas u sedištu NATO-a u Briselu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Stoltenbergom.

- Poseta bi mogla biti prilika da se zajednički oda počast nevino stradalim žrtvama iz 1999. godine - istakao je Milatović.

On je kazao da su liderstvo i politička posvećenost generalnog sekretara u ovim izazovnim vremenima dragocenije nego ikada.

- Sastanak koji smo imali danas je još jedan dokaz poruke koju želim da istaknem, da je Crna Gora bila, jeste i biće kredibilna članica Alijanse. Verujem da će političke promene koje su se desile u našoj zemlji doneti i ubrzanje procesa evropskih integracija kroz unapređenje vladavine prava, što će u konačnom značiti demokratsko sazrevanje države a samim tim i unapređenje kredibilnosti našeg članstva u NATO-u - poručio je Milatović.

On je kazao da Crna Gora deli vrednosti Alijanse i posvećeno podržava borbu Ukrajine za slobodu.

Takođe je istakao da Crna Gora posvećeno doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, kao regiona od strateške važnosti za NATO.

- Crna Gora podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije u cilju deeskalacije tenzija. Normalizacija odnosa je osnova demokratskog, stabilnog i prosperitetnog Zapadnog Balkana kao sastavnog dela Evropske unije - poručio je Milatović.

On je rekao da je na šestu godišnjicu članstva u Alijansi Crna Gora, godinu ranije od planiranog roka, ispunila obavezu iz Velsa i već u ovoj godini izdvaja dva odsto BDP-a za odbranu.

- Sastanak dva zvaničnika održan je u susret Samitu NATO-a u Litvaniji u julu koji je važan za budućnost Saveza i predsednik Milatović, koji će predvoditi crnogorsku delegaciju na predstojećem samitu, je u tom smislu iskazao snažno zalaganje naše zemlje za jedinstvo Alijanse - piše u saopštenju Službe za informisanje predsednika Crne Gore..

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.