MILANOVIĆ MORA PO KOMANDI - I Hrvati podvili rep: Zagreb ipak NEĆE blokirati ulazak Fisnke i Švedske u NATO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2022, 21:57

MILANOVIĆ MORA PO KOMANDI - I Hrvati podvili rep: Zagreb ipak NEĆE blokirati ulazak Fisnke i Švedske u NATO!

Hrvatska ipak neće blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO.

O ulasku Finske i Švedske u NATO piše se već mesecima, a osim Turske, koja je bila najglasnija u protivljenju ovakvoj odluci, i predsednik Hrvatske Zoran Milanović najavljivao je da će se pridružiti ovoj inicijativi. Međutim, Hrvatska je ipak pristala da ove dve zemlje postanu članice NATO.

Podsećamo, Hrvatska taktika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bila je da kao članica NATO-a spreči ulazak Finske i Švedske u NATO savez, sve dok se ne promeni izborni zakon u Bosni i Hercegovini, pita se hrvatski Jutarnji list.

Prema rečima Milanovića, njihova država treba da uslovljava ovakvu odluku kako bi dobila nešto za sebe. 

Milanović, koji inače nema formalnu moć da to i sprovede (dozvolu za proširenje Severnoatlantskog saveza ratifikovaće Sabor, a ne predsednik države), mogao bi da na NATO samitu na kojem će se razmatrati prijem Finske i Švedske uloži veto.

Od svega toga desilo se jedno veliko ništa. Kada pritisnu ostale članice, hrvatska politika je "na dugme, po komandi". Veži konja gde ti gazda kaže. 

Tako se još jednom pokazalo kakva se politika vodi u komšiluku.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Milanović u Madridu: Zbog bh. Hrvata opet bih prijetio blokadom Švedske i Finske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2022, 16:46

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji na madridskom summitu NATO saveza predstavlja Hrvatsku, kazao je u srijedu 29. lipnja, povodom svoje ranije prijetnje blokadom prijema Švedske i Finske u NATO ako se ne izvrše izborne reforme u BiH, kako bi to napravio opet, jer je to "dio njegove odgovornosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.