Izvor: Blic, 05.Avg.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonci tvrde da su primetili rusku podmornicu u blizini njihove granice

Nacionalne oružane snage Letonije saopštile su da se navodno ruska podmornica približila državnim granicama, navedeno je na zvaničnom tviter-nalogu vojske Letonije.

LV ekskl. ekonom. zonā 7 j.j. no terit. jūras bruņotie spēki 04.08. identificēja Krievijas BS "Kilo" klases zemūdeni

"U ekskluzivnoj ekonomskoj zoni na udaljenosti od sedam nautičkih milja od teritorijalnih voda oružane snage su 4. avgusta identifikovale rusku podmornicu klase 'kilo'", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u saopštenju.

Oznaka "kilo" u kodifikaciji NATO-a odnosi se na ruske podmornice projekta 877 "Paltus" i projekta 636 "Varšavljanka".

U junu su britanski mediji javili da je kraljevska mornarica opazila rusku podmornicu u Severnom moru. U Ministarstvu odbrane Rusije istakli su da je podmornica "Stari Oskol" plovila na površini zajedno sa tegljačem i bilo bi čudno da je britanska mornarica nije primetila, prenosi "Sputnjik".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Letonci tvrde da su primetili rusku podmornicu

Izvor: B92, 05.Avg.2016

Riga -- Nacionalne oružane snage Letonije saopštile su da se navodno ruska podmornica približila državnim granicama, navedeno je na tviter nalogu vojske Letonije...„U ekskluzivnoj ekonomskoj zoni na udaljenosti od sedam nautičkih milja od teritorijalnih voda oružane snage su 4. avgusta identifikovale...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.