Lavrov: Ulazak Crne Gore u NATO je neprirodna odluka

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ulazak Crne Gore u NATO je neprirodna odluka

Šef ruske diplomatije smatra da pristupanje NATO-u nije želja crnogorskog naroda.

- Bili smo uvereni da se radi o neprirodnoj odluci, jer to neće ni na koji način da doprinese bezbednosti NATO-a. Objašnjenje da je to želja crnogorskog naroda ne može da se održi, jer, ako je tako, zašto onda ne održe referendum o ovom pitanju. Oni kategorički odbijaju da održe referendum, jer znaju da narod, koji je NATO bombardovao pre manje od dve decenije, to nije zaboravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i teško će sa oduševljenjem da podrži ideju svog rukovodstva da sakrije dokaze protiv sebe tako što će da se priključi NATO-u - izjavio je Lavrov za ruske medije.

Prema rečima šefa ruske diplomatije "sama činjenica da se NATO bezobzirno širi na Istok pokazuje da u potpunosti ignoriše obaveze koje je preuzeo prilikom raspada SSSR-a".

- To je veštački stvorena situacija putem manipulacije malim zemljama: Ako nam se priključite, bezbednost će da bude garantovana, a ako se ne priključite, mi nećemo da vas zaštitimo. Forsiranje ideje "ruske pretnje", veštačko i neosnovano uterivanje straha je pokušaj da se tim putem osvoje geopolitički prostori sve bliže i bliže našim granicama. Mi sve to vidimo - istakao je Sergej Lavrov.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.