SAD pokušavaju da uvuku BiH u NATO

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD pokušavaju da uvuku BiH u NATO"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da SAD i pojedini njihovi evropski partneri nemeravaju da uvuku BiH u NATO.

Lavrov je, obraćajući se na 16. godišnjoj sednici tink tenka iz Moskve "Klub za diskusiju Valdaj", ocenio da se na taj način krši odgovarajuća rezolucija Saveta bezbednosti UN, prenosi TASS.

"SAD i neke vodeće zapadnoevropske države zahtevaju da odgovorne bošnjačke i pojedine hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političke partije zauzmu kurs za stvaranje unitarne države u Bosni. Cilj je jednostavan - uvesti Bosnu u NATO. I u tu svrhu, oni pribegavaju raznim manevrima, uključujući reviziju rezolucije Saveta bezbednosti UN", rekao je Lavrov.

Prema Dejtonskom sporazumu, koji je potpisan 14. decembra 1995. u Parizu, BiH sastoji od dva entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, i okruga Brčko.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.